Even voorstellen:

Ik ben Jacqueline Kuijpers en ik ben altijd al wel ge├â┬»nteresseerd geweest in Yoga. Ik kocht mijn allereerste yogaboek toen ik 15 jaar oud was. Veel deed ik er toen nog niet mee. Het werkte voor mij niet om vanuit een boek de oefeningen te doen. Maar vanaf mijn 20ste ben ik serieus met yoga begonnen. Ik heb vanaf dat moment wekelijkse lessen gevolgd bij diverse leraren/leraressen. In 2001 ben ik de opleiding gaan doen. In 2003 ben ik voorzichtig begonnen met het aanbieden van yoga. 

Inmiddels bied ik met heel veel plezier diverse yogalessen aan en bereid ik iedere week weer een andere les voor zodat er voldoende afwisseling en variatie in mijn lessen aanwezig is.

Opleidingen:

Ik ben begonnen met de introductie opleiding van een half jaar in Tilburg, bij "de Blikopener". Deze manier van lesgeven paste niet zo heel goed bij me. En al snel ben ik overgestapt naar de 3-jarige opleiding bij Ron van der Post in Nijmegen. Deze opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Tijdens de opleiding zijn we ook nog 3 weken naar India geweest. (www.yogastudie.nl)

Na de basisopleiding heb ik de opleiding voor Kinderyoga bij Jip en Jan in Almere gevolgd. Waarna ik ook nog het eea aan bijscholing op dit gebied heb gedaan bij Arterre in Nijmegen. Daar lag de nadruk wat meer op de combinatie van Spel, Dans en Muziek. 

Heb ik de opleiding voor klassieke massage gevolgd, de opleiding voor zwangerschapsyoga en de opleiding voor post-natale yoga, gevolgd in Utrecht bij Yoga Moves, een workshop Acro-yoga gedaan, een basis opleiding voor Thaise yoga massage gevolgd en een meditatie cursus gevolgd.

Met enige regelmaat volg ik de intensieve yogalessen bij Ron van der Post e/o andere lessen cq. workshops om weer eens wat idee'n, verdieping ed op te doen.

Ik heb deelgenomen aan de opleiding Yin Yoga( www.yogasneek.nlen heb ik module 1 & 2 van de opleiding Hormoonyoga (http://www.fusionyoga.nl/) tot volle tevredenheid afgerond!
Evenals de basis 4 level van Critical Alignment Yoga en de therapeutische opleiding in deze van Gert van Leeuwen.  ( http://www.criticalalignment.nl/cay/)
 

Kortom, eenmaal in de wereld van de yoga aktief, blijf je aktief...